Hozzávalók
- 580g fehér liszt
- 200g teljeskiőrlésű liszt
- 5dl víz
- 150g kovász
- 5g cukor
- 15g só
A liszteket, a vizet, a cukrot és a kovászt összekevertem, alaposan összedolgoztam. Viszonylag puha tészta lett a végeredmény.
Amikor már jól összeállt, hozzágyúrtam a sót is.
Egy kiolajozott lábosba raktam, letakartam és melegben (radiátoron) hagytam egy órán át kelni. Ezután áthajtogattam. Majd ezt a pihentetés-hajtogatást megismételtem kétszer.
Utána nagyjából 12 órán át pihentettem a hűtőben.
12 egyenlő részre osztottam és megformáztam a zsömléket, majd szintén melegben hagytam kelni 3 órán keresztül.
Ezután megszórtam liszttel és bevágtam.
210 fokra előmelegített, párásított sütőben nagyjából fél óra alatt megsütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.