Hozzávalók a töltelékhez
- 60 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- zsír
- só, bors, pirospaprika, pirosarany
- 3 ek liszt
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg trappista sajt
Hozzávalók a palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1 dl szóda
- 3 ek olaj
- 1 csipet só
- A palacsinta hozzávalóit összekevertem és kisütöttem. (Ebből kb. 10 db lesz, de nekünk csak 8-ra lesz szükségünk.)
- A hagymát zsíron, sóval megfonnyasztottam.
- A húst ráborítottam, megpirítottam, megfűszereztem, felöntöttem vízzel és puhára főztem.
- Sok levet hagytam meg a ragun – ha nem maradt, önthetünk még hozzá vizet.
- A lisztet és 4 evőkanál tejfölt összekevertem, majd a pörkölt szaftjából apránként mertem hozzá. Amikor már elég híg lett, visszaöntöttem a húsra és összerottyantottam. Az így kapott szaftot leszűrtem és félretettem.
- A palacsintákat megkentem a raguval és megszórtam sajttal. A két oldalát behajtottam, majd így csavartam fel.
- Egy tepsit vékonyan kikentem zsírral, belesorakoztattam szorosan a palacsintákat. A tetejére öntöttem a félretett szaftot és megkentem a maradék tejföllel. A maradék sajtot is rászórtam.
- 175 fokos sütőben megolvasztottam a tetején a sajtot és már el is készült.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr5016284194
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.