Hozzávalók
- 1 kg körte
- víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott ek liszt
- 2 csapott ek cukor
- só, fahéj, szegfűszeg
A körtét meghámoztam, kimagoztam és nagyobb darabokra vágtam.
Felöntöttem annyi vízzel, amennyi pont elfedi, és hozzáadtam a cukrot, egy nagy csipet sót, fahéjat és szegfűszeget, majd puhára főztem.
Amikor kicsit kihűlt, leturmixoltam a körtét.
A tejszínt és a lisztet simára kevertem és hozzáadtam a körteléből, hogy kicsit felmelegítse.
Az egészet összefőztem pár perc alatt.
Lehűtve, fahéjjal megszórva tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.