Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók 4 főre
- 4 egész bőrös csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál répa
- ½ kicsi zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 db konzerv aprított paradicsom
- só, bors, őrölt kömény
- olaj
- petrezselyem
A csirkét megpirítottam picit az olajon, sóztam, borsoztam, majd kiszedtem belőle és félretettem.
A hagymát, a zellert és a répát apró kockákra vágtam, megsóztam és az olajban megpirítottam. Hozzáadtam a bort, a lereszelt fokhagymát és a paradicsom konzervet, majd fűszereztem és végül összefőztem.
Egy tepsibe terítettem a zöldséges szószt, belehelyeztem a csirkecombokat, a tetejére alufóliát tettem.
200 fokos sütőben pároltam fél órán át, aztán újabb fél órán át sütöttem az alufólia nélkül.
Végül megszórtam frissen aprított petrezselyemmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.