Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (kb. 4 adaghoz)
- 45 dkg alaszkai tőkehal filé
- 60-70 dkg édesburgonya
- 4 db tv paprika
- 3 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- paprikakrém
- zsír
- só, bors
- 1 nagy doboz görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
Az édesburgonyát meghámoztam, kb. 0,5 cm-es karikákra vágtam és félig megfőztem sós vízben.
Lecsót főztem. (A hagymát nagyobb kockákra vágtam, megsóztam és zsíron üvegesre dinszteltem. Hozzáadtam az apróra vágott paprikát és megpirítottam. A paradicsomok héját levágtam, majd apróra vágtam őket és a paprikára szórtam. Paprikakrémmel ízesítettem és készre főztem.)
A görög joghurtba belereszeltem a fokhagymát és belevágtam a petrezselymet.
A halat sóztam és borsoztam.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsi aljába terítettem a krumplit, ráfektettem a halakat, rásimítottam a lecsót, végül a joghurtot is.
Alufóliával letakartam és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül sütöttem. Miután levettem az alufóliát, még 10 percig pirítottam.
Végül elég sok levet öntöttem le róla.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.