Hozzávalók
- 6 db réteslap
- 10 dkg vaj
- 3+1 db tojás
- 30+20 dkg feta sajt
- 15+5 dkg görög joghurt
- 2 ek étolaj
- 1 púpozott ek liszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
Az eredeti recept nem működött, így teljesen mások lettek az arányok és a technika is.
A 3 db tojást, az olajat, a 30 dkg feta sajtot, a 15 dkg görög joghurtot, a szódabikarbónát és a lisztet botmixerrel simára kevertem, majd közepes lángon felfőztem, besűrítettem. Belemorzsoltam a maradék 20 dkg feta sajtot.
A réteslapokat egyesével kiterítettem, mindegyiket megkentem olvasztott vajjal és egy-egy csíkban rájuk halmoztam a fetás keveréket. Feltekertem mindegyiket egy-egy hurkává és egy előre kivajazott tortaformába helyeztem spirál alakban (belülről kifelé).
A maradék 1 db tojást és a maradék 5 dkg dörög joghurtot összekevertem és alaposan megkentem vele a tekercset.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.