Tejszínes-spárgás csirkecomb
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
- 1 csomag spárga (zöld vagy fehér)
- néhány szál újhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg trappsita-jellegű sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj és víz
- pár deka vaj
- só, bors
A csirkecombokat besóztam és ráreszeltem a fokhagymát, majd egy tepsibe tettem, aláöntöttem az olajat és a vizet. Kb. 40 perc alatt – alufóliával letakarva, 200 fokos sütőben – puhára főtt.
A zöld spárgát megtisztítottam (letörtem az alsó egyharmadát), megmostam, 4 cm-es darabokra vágtam és sós vízben félpuhára főztem.
A vajat megolvasztottam és megpároltam rajta a spárgát és a felkarikázott újhagymát, majd hozzáadtam a lereszelt sajt felét és a főzőtejszínt. Sóztam, borsoztam és közepes lángon besűrítettem.
Ráöntöttem a csirkére a szószt, ráreszeltem a sajtot és ismét 200 fokon – de már nem letakarva – megsütöttem.