Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók a golyókhoz
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db szikkadt zsömle
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 fej vöröshagyma lereszelve
- 1 kk só
- 1 kk pirospaprika
- olaj a sütéshez
Hozzávalók a szószhoz
- 10 dkg méz
- 1 dl fehérborecet
- 1 üveg magozott szilvabefőtt (a levével együtt)
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 db narancs héja lereszelve
- 1 ek szójaszósz
- 1 ujjnyi friss gyömbér lereszelve
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 1 ek étkezési keményítő
A szósz elkészítése:
A mézet és a borecetet összekevertem, majd lassú tűzön addig főztem, amíg az ecetes szúrós szaga elment. Utána hozzákevertem a befőttet, a fokhagymát, a narancshéjat, a szójaszószt, a gyömbért és a fahéjat. Az egészet összefőztem, majd összeturmixoltam.
Végül belekevertem az étkezési keményítőt és azzal együtt is felforraltam.
A húsgolyók elkészítése:
Az aszalt szilvát vízbe tettem, felforraltam, majd leszűrtem, végül villával pépesre nyomkodtam. Hozzáadtam az összes többi hozzávalót és összedolgoztam.
A masszából apró golyókat formáztam és forró olajban kisütöttem, majd papírtörlővel leitattam róluk a fölösleges olajat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.