Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin + a tepsi kikenéséhez
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 20 dkg dió
- 2-3 dl tej
- 3-4 ek savanykás lekvár
A tojások sárgáját habosra kevertem a kristálycukorral, az olvasztott margarinnal és a szódabikarbónával. Hozzáadtam nagyjából 1 dl tejet, majd az egészet összekevertem a liszttel. Addig hígítottam a tejjel, amíg pite-jellegű nem lett a tészta.
Egy 20×30 cm nagyságú tepsit kivajaztam, kiliszteztem és beletöltöttem a tésztát. (Jobb lett volna egy 30×30 cm-es.) 175 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
Még langyosan megkentem a tetejét lekvárral. Közben levettem 150 fokra a sütő hőmérsékletét.
A tojások fehérjéjét összekevertem a porcukorral. Felverni nem sikerült, de ebből nem lett gond. Végül összekevertem a darált dióval és ráöntöttem a lekvárral megkent tésztára.
Visszatettem a sütőbe és hagytam szikkadni, amíg el nem kezdett kissé színesedni a teteje.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.