Paradicsomos rizottó

pararizi.jpg

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs
  • kevés étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 nagy paradicsom
  • 0,5 bögre fehérbor
  • 1,5 bögre víz
  • 0,5 kk só
  • 1 leveskocka (marhahús)
  • 1 kk mustár
  • petrezselyem

A hagymát apró kockára vágtam és összekevertem a rizzsel, olajjal – kissé megpirítottam. Hozzákevertem a mustárt és felöntöttem a borral, vízzel, majd megsóztam. A paradicsomot leforráztam, meghámoztam és krumplinyomóval pépesítettem, majd hozzáadtam a rizshez. Amikor felforrt, hozzáadtam a leveskockát és kis lángon összefőztem az egészet. Végül hozzáadtam a frissen felvágott petrezselymet.