Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dkg szalonna
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db leveskocka
- só, bors
A szalonnát apró kockákra vágtam és megpirítottam egy lábosban. Közben a fokhagymát és a vöröshagymát is apró kockákra vágtam, majd rádobtam a szalonnára, de vigyáztam közben, hogy ne égjen oda.A végén a megmaradt zsírt leöntöttem róla.
Felöntöttem a tejjel és a vízzel, sóztam, borsoztam, beletettem a leveskockát és egy órán át főztem. Amikor kihűlt, összeturmixoltam és a főzőtejszínnel együtt újra felforraltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.