Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojás + 1 sárgája
- 2 kg alma
- 20 dkg cukor
- 1 kávéskanál őröl fahéj
- 1 citrom héja
- zsemlemorzsa
A lisztet a margarinnal elmorzsoltam, majd hozzágyúrtam a por- és vaníliás cukrot, a sütőport, egy csipet sót és a három egész tojást. A tésztát kétfelé választottam, folpackba csomagoltam és betettem a hűtőbe addig, amíg az alma elkészült.
Az almát meghámoztam, kiszedtem a magházát és nagylyukú reszelőn lereszeltem.
Hozzáadtam a cukrot, a fa- és citromhéjat. Együtt főztem őket kb. 20 percen keresztül, amíg a leve elpárolgott.
Két darab, nagy (kb. 20x30 cm) tepsi nagyságú sütőpapírt vágtam, mindkettőt belisztesztem és a tésztákat ezeken nyújtottam ki, így teljesen egyforma méretűek lettek.
Az egyiket sütőpapírral együtt a tepsibe fektettem, majd villával jól megszúrkáltam, megszórtam vékonyan zsemlemorzsával és rákentem az almát. Az almát ismét meghintettem zsemlemorzsával
A másik adag tésztát a sütőpapír segítségével az alma tetejére fektettem, a papírt óvatosan lehúztam.
A tészta tetejét megszúrkáltam és tojássárgával megkentem.
175 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.