Fekete-erdő torta

Ezt is meg lehet unni. Nagyon szerettem, de ma már nem kívánom. Ez olyan, mint amikor az ember a kedvenc zeneszámát hallgatja egy hétig és utána soha többé. Évek óta minden ismerősöm ezt kéri a születésnapjára.

Kezdetben nagyon féltem az elkészítésétől, de ma már (legalább 15 ilyen torta elkészítése után) maximum ¾ órát vesz igénybe.
 
Hozzávalók:
  • 1 db kakaós piskóta tortalap (amit 3 részre tudunk vágni)
  • a meggyes töltelékhez: 3 dl meggylé, 1 csomag (4 dkg) főzős vanília pudingpor, 6 dkg cukor, 20 dkg jól lecsöpögtetett meggybefőtt
  • a tejszínes töltelékhez: 1 púpozott evőkanál zselatinpor (vagyis egy pici tasak), 6 dl tejszín, 2 evőkanál cukor
  • az oldalára 6-8 dkg csokoládéforgács
  • tetejére: 16 szem meggy
 
A piskótát lapjában 3 részre vágjuk.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet.
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne (nem forraljuk). Kissé hűlni hagyjuk.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A zselatint belecsorgatjuk és gyorsan a torta töltéséhez fogunk. Ehhez a kétféle masszát külön-külön sima csővel ellátott habzsákba töltjük, de a tortát némi ügyességgel enélkül is megtölthetjük (én evőkanállal szoktam). Két tortalapot egymás mellé teszünk, és a tölteléket körben, csíkonként váltakozva, azonos magasságban rányomjuk úgy, hogy a tejszínből a torta oldalára és a tetejére is maradjon. Utána a két lapot a krémes felükkel felfelé egymásra tesszük, az üres tortalapot ráborítjuk.
A félretett tejszínnel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk. Nem kell szépen kenni,a  zselatin miatt nem is lehet, utána úgyis elfedjük.
Utána a torta oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk. Szerintem a legjobb technika az, ha kiskanálból az oldalára fújkáljuk. A tetejét tejszínhabbal és szeletenként 1 szem meggyel díszítjük.