Ez ismét egy olyan eledel, amit szívesen fogyasztanak azok is, aki nem szeretik az édes dolgokat, illetve az „én fogyókúrázom”-ok is.
- egy nagy doboz gyümölcsjoghurt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 kis tasak (2x10g) zselatin
- 4 dl habtejszín
- gyümölcs (mondjuk egy üveg meggybefőtt a leve nélkül)
- néhány darab babapiskóta
A joghurtot, a zselatint és a porcukrot egy lábosba rakom és folyamatos kevergetés mellett egyet buggyantok rajta. Ezt állítólag nem kell, elég, ha felolvad a cukor és a zselatin, de én így szoktam és kiválóan működik.
Ha sikerültek az eddigi lépések és a joghurt sem túl meleg már, akkor a két masszát egymásba forgatom és hozzáadom a lecsöpögtetett gyümölcsöt.
A tortagyűrűt kivizezem úgy, hogy egy picit csöpögjön is belőle (ez kell ahhoz, hogy később ne könnyen kijöjjön belőle) és beleöntöm a gyümölcsös krémet. A tetejére (vagyis az aljára, hiszen fejjel lefelé van a forma) rakok néhány babapiskótát. Nem szoktam előtte tejbe áztatni, mert anélkül is kellően megpuhul.
Az elkészült tortát pedig berakom a hűtőbe és legalább két órán át otthagyom. Majd amikor a vendégek jelen vannak, kiborítom gond nélkül a formából (legalábbis többnyire szépen kicsusszan) és sitty-sutty, már el is fogyott.
Érdemes többféle gyümölccsel elkészíteni, de nálunk a gyakorlat azt mutatja, hogy a meggyes a nagy kedvenc. Pedig én a barackosat szeretem. Csinál nekem valaki olyat?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.