Káposztás és krumplis köret

Nemrégiben teljesen véletlenül megfejtettem a nagy rejtélyt. Mármint az egyik étteremlánc salátájának különleges összetevőjét. Évekig törtem a fejemet, hogy miből állhat össze az öntet. A hiányzó láncszem a méz volt.

Az ötletet a mézes-mustáros csirke adta, ráadásul emellé tökéletes köret is. Illetve az almás csirke fotóján is ez látható.
 
Hozzávalók:
  • krumpli
  • káposzta (fehér és lila is jó)
  • enyhe ízű oliva olaj
  • fokhagyma
  • méz mustár
  • citromlé
  • mustár
 
A káposztás körettel csak annyi a dolgunk, hogy a káposztát vékony csíkokra vágjuk és leöntjük olaj, citromlé és zúzott fokhagyma keverékével, majd állni hagyjuk néhány órán át.
 
A krumplis körethez megfőzzük a krumplit és apró kockákra vágjuk. Egy külön edényben összekeverünk mézet, mustárt, citromlevet és zúzott fokhagymát, majd olajjal és vízzel hígítjuk, végül pedig összeforgatjuk a krumplival. Ezt is hagyjuk néhány órán át érni.