Drága kórusomnak ajánlva - almás-diós muffin
Mára már egy kicsit utánanéztem a muffin-készítés titkainak, de előtte még sütöttem egy újabb adagot.
Kár lenne leírnom ezeket a rejtelmeket, hiszen fent vannak itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Muffin
Hozzávalók:
- 2 dl finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- egy nagy csipet só
- 0,5 teáskanál őrölt fahéj
- 1 dl cukor
- 2 tojás
- 0,75 dl olaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 0,5 dl darált vagy apróra vágott dió (és 12 gerezd egyben)
- 2 közepes nagyságú alma lereszelve
- egy narancs héja lereszelve
- (A deciliterek nem elírások.)
Először összekevertem a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat és a cukrot, egy külön tálban pedig a tojást és a tejet, majd összeforgattam őket. Végül gyors mozdulatokkal a diót, a narancshéjat és az almát is.
Beleöntöttem a kivajazott formába és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem. 15 perc után a tetejükre nyomkodtam a diógerezdeket és még 5 percig sütöttem. A tészta színe becsapós, mert már kezdettől fogva sötét volt, de ezt csak a dió teszi.
Hát, ez sem volt bonyolult!
Szólj hozzá!