Kuszkusszal töltött gomba
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 0,5 kg nagyméretű gomba
- 20 dkg kuszkusz
- 1 db leveskocka + 0,5 l víz
- olaj/zsír
- 1 db tojás
- só
- petrezselyem
- sajt a tetejére
A gombákat megtisztítottam.
A tönköket apróra vágtam, sóztam és zsiradékon megdinszteltem.
A kuszkuszt elkészítettem: fél liter forró vízben feloldottam a leveskockát, majd ráöntöttem a kuszkuszra, amit lefedve hagytam párolódni nagyjából negyed órán keresztül.
A felfordított kalapokat megsóztam.
Az elkészült kuszkuszt, a dinsztelt tönköket, a petrezselymet és a tojást összedolgoztam, majd megtöltöttem velük púposan a kalapokat. A tetejükre sajtot reszeltem.
Egy tepsit kicsit kiolajoztam, belehelyeztem a megtöltött gombákat és 175 fokos sütőben készre sütöttem.