Gombás rizottó
Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (4 bőséges adaghoz)
- 50 dkg rizottó rizs
- 10 dkg vaj
- 10 dkg reszelt parmezán
- 30 dkg erdei tőkegomba
- 1 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 db leveskockából főtt 1-1,5 l alaplé
- citromlé
- só
- olívaolaj
- A gombákat kevés olajon megdinszteltem.
- A hagymát apróra vágtam, megsóztam és olajon megdinszteltem.
- Hozzáadtam a rizst és megpirítottam.
- Felöntöttem a borral és 3 percig forraltam.
- Elkezdtem hozzáadni az alaplevet – mindig csak annyit, amennyit éppen felvett – folyamatos kevergetés mellett.
- Kb. 10 perc főzés után hozzáadtam a gombákat is.
- Amikor megpuhult a rizs, elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a vajat, a parmezánt és pár csepp citromlevet.
Szólj hozzá!