Gombás rizottó

gombas_rizotto.jpg

Az eredeti recept innen származik.

Hozzávalók (4 bőséges adaghoz)

  • 50 dkg rizottó rizs
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 30 dkg erdei tőkegomba
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 db leveskockából főtt 1-1,5 l alaplé
  • citromlé
  • olívaolaj

 

  • A gombákat kevés olajon megdinszteltem.
  • A hagymát apróra vágtam, megsóztam és olajon megdinszteltem.
  • Hozzáadtam a rizst és megpirítottam.
  • Felöntöttem a borral és 3 percig forraltam.
  • Elkezdtem hozzáadni az alaplevet – mindig csak annyit, amennyit éppen felvett – folyamatos kevergetés mellett.
  • Kb. 10 perc főzés után hozzáadtam a gombákat is.
  • Amikor megpuhult a rizs, elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a vajat, a parmezánt  és pár csepp citromlevet.