Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 tk őrölt szerecsendió
- 0,5 ujjnyi reszelt gyömbér
- 20 dkg nyers sütőtök reszelve
- 5+1 dkg dió (az 5 dkg apróra vágva, az 1 dkg nagyobbakra – mind pirítva)
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 nagy pohár (3dl) tejföl
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dl tejszín
Összekevertem a lisztet, a sót, a sütőport, a gyömbért és a szerecsendiót.
Egy másik edényben habosra kevertem a vajat és a cukrot, majd hozzáadtam a tököt, az 5 dkg diót, a tojásokat és a tejfölt.
A két masszát összekevertem és egy kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntöttem.
180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
A tejszínt felforrósítottam és belekevertem az apróra tört csokit, majd simára kevertem.
A kuglóf tetejére öntöttem a tejszínes csokoládét és megszórtam az 1 dkg dióval. Hagytam kissé megdermedni a tetejét. (Teljesen nem lesz kemény.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.