Kovászos tortilla
Az eredeti recept teljes egészében innen származik.
Hozzávalók (10 db-hoz)
- 175 g kovász (nem aktív)
- 130 g víz
- 65 g olíva olaj
- 10 g só
- 350 g liszt
A kovászt, a vizet, az olajat és a sót simára kevertem, majd hozzáadtam a lisztet és néhány perc alatt egyneművé, simává gyúrtam.
Egy fedeles edénybe tettem és 3-4 órán át hagytam érni szobahőmérsékleten.
Ezután mérleg segítségével elosztottam 10 egyforma részre.
Alaposan belisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtottam – annyira vékonyra, amennyire csak tudtam anélkül, hogy elszakadt volna.
Forró serpenyőbe raktam és 2-3 perc alatt – egyik és másik felét is – készre sütöttem. (A serpenyőbe nem kell zsiradék.)
Ilyen állapotában le is fagyasztottam és felhasználáskor csak bevizeztem mindkét felét és forró serpenyőben átmelegítettem.