Saslik

etelfotok_536.jpg

Hozzávalók

  • csirkecomb
  • hagyma
  • paprika
  • gomba
  • cukkini
  • szalonna
  • méz
  • mustár
  • olaj
  • fokhagyma
  • citromlé

 

  • A nyársakat beáztattam vízbe, hogy ne égjenek meg sütés során.
  • A csirkecombot kicsontoztam és kockákra vágtam.
  • Pácot készítettem olajból, mézből, mustárból, citromléből és reszelt fokhagymából. (Nincs benne só.)
  • A húst néhány órán át hagytam állni a pácban.
  • A különféle hozzávalókat megfelelő méretűre vágtam és tetszőleges sorrendben a pálcákra tűztem.
  • Sütőpapírral fedett tepsire tettem és megsóztam a kész nyársakat.
  • 200 fokos sütőben megsütöttem. (Időnként megforgattam a nyársakat.)