Császárzsömle kovásszal

csaszarzsomle_kovasszal.jpg

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 13 dkg natúr joghurt vagy kefir
  • 1 dl víz
  • 15 dkg aktív kovász
  • 10 g só
  • 1 ek olaj

 

  1. A lisztet, a kefirt, a vizet és a kovászt alaposan összedagasztottam – a vége felé hozzáadtam a sót is.
  2. Egy olajozott tálban hagytam kelni egy éjszakán át hűvösben.
  3. Másnap reggel 6 egyforma részre vágtam és megformáztam belőlük a zsömléket így.
  4. Utána újra hagytam szobahőmérsékleten kelni 3-4 órán át. (Nedves konyharuhával takartam le.)
  5. Vízzel megkentem és 200 fokra előmelegített, párásított sütőben készre sütöttem.
  6. Amikor kivettem, még forrón újra megkentem vízzel. Rácson hagytam kihűlni.