Hozzávalók
- 50 dkg liszt (pl. 30 dkg BL80, 20 dkg finom)
- 2 kk só
- 4 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek olívaolaj
- gazdagításra egy marék olajbogyó és egy marék dió
Az élesztőt belemorzsoltam a langyos vízbe, majd pár perc múlva hozzákevertem az olajat.
A lisztet és a sót is összekevertem.
A két keveréket összeöntöttem és fakanállal összekevertem. Hozzáadtam a durvára vágott diót és olajbogyót is.
Egy éjszakán át állni hagytam szobahőmérsékleten, vizes konyharuhával letakarva.
Reggel alaposan lisztezett felületen átgyúrtam és hajtogattam.
Megformáztam és így is hagytam állni még egy órát, majd 230 fokos sütőben készre, kívül kongósra sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.