Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók 16 db perechez
- 1 kg + 9 ek finom liszt
- 5 dkg (egy kocka) élesztő
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
- 2 + 5 ek só
- 1,5 dl olaj
- 1 db tojás
- víz
Az 1 kg lisztet és a 2 ek sót összekevertem.
A langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
A sós lisztet, az élesztős tejet és az olajat összekevertem, majd összegyúrtam. Letakarva kelesztettem egy bő fél órát.
A 9 ek lisztet, az 5 ek sót összeöntöttem és annyi vizet simára kevertem, amennyitől csorgatható lett.
16 darabra osztottam a tésztát, majd egyesével ujjnyi vastagra nyújtottam és pereceket formáztam belőlük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektettem és megkentem a tetejüket tojással. (Nekem 4 db fért egy tepsibe.)
200 fokra előmelegített sütőben annyi ideig (kb. 6-7 perc) sütöttem, amíg elkezdtek éppen csak színesedni. Ekkor kivettem és a tetejükre csorgattam a lisztes-sós egyveleget, majd megsütöttem őket nagyjából 5 perc alatt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.