Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 350 g liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1+1 tojás
- 0,5 kocka élesztő
- 100 + 25 g vaj
- 1 csokor medvehagyma
Az élesztőt felfuttattam a langyos, cukros tejfölben.
Egy másik tálban összekevertem a lisztet és a sót, majd összemorzsoltam a 100g vajjal.
Végül hozzáadtam a tojást és az élesztős tejfölt és jól összedagasztottam, majd hagytam pihenni egy fél órát langyos helyen.
Ezután 1cm vékonyra nyújtottam a tésztát, megkentem olvasztott vajjal és rászórtam a felvágott medvehagyma negyedét. A két szélét középre hajtottam és újra kentem, szórtam, majd behajtottam a tetejét és az alját.
Egy óra kelesztés után újra nyújtottam, kentem, szórtam, hajtottam, kentem, szórtam, hajtottam, pihentettem.
Végül 1cm vastagságúra nyújtottam, pogácsa formákat szaggattam belőle és egkentem a tetejüket tojással.
175 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.