Almás-zabpelyhes fehér kenyér kovásszal

img_20200323_172700834.jpg

Hozzávalók

  • 125g + egy marék zabpehely
  • 300g + 100g víz
  • 150g kovász
  • 0,5 db alma
  • 600g liszt
  • 15g só

 

A zabpelyhet este leforráztam a 300g vízzel, belekevertem a sót és állni hagytam éjszakára.

Reggel elkészítettem a 150g friss kovászt.

Összekevertem, majd összedagasztottam a zabot, a kovászt, a héjától megtisztított és lereszelt almát, a lisztet és a 100g vizet.

Óránként hajtogattam – összesen háromszor.

Az utolsó hajtogatás után hagytam még egy órát pihenni, majd megformáztam, bevizeztem és beleforgattam a marék zabpehelybe.

Kiolajozott sütőformába tettem, letakartam és egy éjszakán át a hűtőben kelesztettem.

Másnap 230 fokos, párásított sütőben, alsó melegítéssel megsütöttem nagyjából 45 perc alatt.