Hozzávalók
- 125g + egy marék zabpehely
- 300g + 100g víz
- 150g kovász
- 0,5 db alma
- 600g liszt
- 15g só
A zabpelyhet este leforráztam a 300g vízzel, belekevertem a sót és állni hagytam éjszakára.
Reggel elkészítettem a 150g friss kovászt.
Összekevertem, majd összedagasztottam a zabot, a kovászt, a héjától megtisztított és lereszelt almát, a lisztet és a 100g vizet.
Óránként hajtogattam – összesen háromszor.
Az utolsó hajtogatás után hagytam még egy órát pihenni, majd megformáztam, bevizeztem és beleforgattam a marék zabpehelybe.
Kiolajozott sütőformába tettem, letakartam és egy éjszakán át a hűtőben kelesztettem.
Másnap 230 fokos, párásított sütőben, alsó melegítéssel megsütöttem nagyjából 45 perc alatt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.