Hozzávalók a palacsintához
- 4 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 dl szódavíz
- 2 db tojás
- 3 ek olaj
- 1 ek cukor
Hozzávalók a diós töltelékhez
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- egy marék mazsola
- 2 ek rumaroma
- 1 db citrom héja
Hozzávalók a csokiöntethez
- 10 dkg étcsoki
- 2 dkg kakaópor
- 2 db tojás sárgája
- 3 dl tej
- 2 dkg liszt
- 1 ek rumaroma
A palacsintához összedolgoztam a hozzávalókat és kisütöttem.
A diós töltelékhez a tejet, a cukrot és a rumaromát összefőztem, majd hozzáadtam a citromhéjat, a mazsolát és a diót. Néhány órán át hagytam állni.
A csokikrémhez felmelegítettem a tejet, majd hozzáadtam a kakaóport, az apróra tört étcsokit és a rumaromát. Mikor ezeket simára kevertem, hozzáadtam a tojások sárgáit és a lisztet, majd az egészet addig melegítettem kis lángon, míg besűrűsödött.
A palacsintákat megtöltöttem és háromszög alakúra hajtottam. Végül rájuk kanalaztam a csokiszószt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.