Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 2 kk só
- 2 ek olaj
- 1 ek cukor
- 2,5 dl víz
- 3 dkg élesztő
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sajt
- 10 dkg pizzakrém
- kukorica
A lisztet és a sót összekevertem.
A langyos vízbe beleöntöttem az olajat, beleszórtam a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt.
Pár perc múlva összedolgoztam a sós liszttel és egy kicsit dagasztottam. (Ne kell hagyni kelni.)
A tésztát 0,5 cm vastagságú téglalappá nyújtottam.
A pizzakrémet, a lereszelt sonkát és sajtot összekevertem, majd megkentem vele a tésztát. A kukoricát rászórtam.
Feltekertem az egészet – mint a bejglit – majd 2 cm vastagságú csigákat vágtam belőle.
A csigákat sütőlappal bélelt tepsire tettem (jó távol egymástól), majd 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütöttem.
A tekercs közepéből 18 egész csiga, a végekből 2 kisebb csiga lett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.