Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 2 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg margarin
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 30 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 marék mazsola
- rum vagy rumaroma
- 10 dkg tortabevonó csoki
- kevés étolaj
A vizet, a cukrot és a sót felforralom, majd hozzáadom a margarint. Hozzákeverem a darált kekszet és a diót.
A masszát két felé veszem: az egyik felébe belekeverem a kakaóport és a rumban áztatott mazsolát.
Folpackkal kibélelek egy nagyjából 20x30 cm átmérőjű dobozt, majd belesimítom a sötét masszát, arra rá pedig a világosat.
A tetejére ráolvasztom a csokit, amit szükség esetén kevés étolajjal hígítok.
Jó néhány órán át hagyom állni a hűtőben, majd felszeletelem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.