Bajadéra szelet

dsc_0005.JPG

 

Az eredeti recept innen származik.

 

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 30 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 marék mazsola
  • rum vagy rumaroma
  • 10 dkg tortabevonó csoki
  • kevés étolaj

A vizet, a cukrot és a sót felforralom, majd hozzáadom a margarint. Hozzákeverem a darált kekszet és a diót.
A masszát két felé veszem: az egyik felébe belekeverem a kakaóport és a rumban áztatott mazsolát.

Folpackkal kibélelek egy nagyjából 20x30 cm átmérőjű dobozt, majd belesimítom a sötét masszát, arra rá pedig a világosat.

A tetejére ráolvasztom a csokit, amit szükség esetén kevés étolajjal hígítok.

Jó néhány órán át hagyom állni a hűtőben, majd felszeletelem.