Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 20 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 kk só
- 1 tojás
- 10 dkg lilahagyma apró darabokra vágva
- 5 dkg zöld olajbogyó felaprítva
- reszelt trappista a tetejére
A hideg vajat a liszttel és a sóval összegyúrtam, hozzáadtam a túrót és a tojást is.
Lisztezett munkalapon 10x25 cm-es téglalappá nyújtottam a tésztát, felhajtottam az alsó, majd erre rá a felső egyharmadát. Fejjel lefelé fordítottam és még kétszer ugyanígy hajtogattam.
Egy teljes napra a hűtőbe tettem folpackba csomagolva.
Lisztezett munkalapon 40x20 cm-es téglalappá nyújtottam, megszórtam a hagymával és az olajbogyóval, egészen szorosan feltekertem úgy, hogy egy 40 cm hosszú tekercs lett belőle. Megszórtam reszelt sajttal
200 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.