Meggyes márványkuglóf – márványos meggykuglóf
Hozzávalók
-
20 dkg margarin
-
20 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 tojás
-
1,25 dl tejföl
-
40 dkg liszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 üveg meggybefőtt
-
2 evőkanál kakaópor
-
margarin és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat habosra kevertem, majd hozzáadtam a tejfölt. A lisztet és a sütőport elkevertem és apránként hozzávegyítettem a másik masszához.
A kész tésztát kétfelé választottam és az egyikbe belekevertem a kakaóport.
A meggyet megfeleztem és a két adag tésztához adtam.
A tésztákat kicsit összekevertem – úgy, hogy megmaradjon a márványos mintázata.
A kuglóf formát kikentem margainnal, majd meghintettem zsemlemorzsával. A márványos tésztát beleöntöttem, majd 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütöttem.