Hozzávalók
- csirke (akár egész is, de én mellből és combból csináltam)
- fűszerkeverék csirkéhez és só
- méz
- mustár
- fokhagyma
- citromlé
- étolaj
- krumpli
- hagyma
- alma
A csirkét befűszereztem és a nagyobb darabokra felaprított krumplira és hagymára is szórtam belőle.
Egy tepsit kikentem olajjal (elég vékonyan) és beleszórtam a krumplit és a hagymát, majd ráfektettem a csirkedarabokat. A tepsit lefedtem és 200 fokon nagyjából egy órán keresztül puhítottam.
Ezek után a csirkét bekentem méz, mustár, fokhagyma és citromlé keverékével, majd a tepsibe nagyobb darab almákat is dobáltam (a héját érdemes levágni előtte).
Visszatettem a sütőbe és most már takarás nélkül egy órán keresztül sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.