Igazából tényleg nem több mint piskóta, csoki krém és díszítés. Unokatesóm születésnapjára készítettem.
A tésztája valahonnan az internetről való és kissé bizarrnak tűnik az elkészítése, de nekem nagyon bejött a végeredmény.
A krém receptjét pedig Anya egyik munkatársától kaptam.
Hozzávalók a krémhez
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a piskótához
- 6 db tojás
- 30 dkg cukor
- 6 kanál tej
- Egy csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
A piskótát úgy készítjük, hogy a hat tojás fehérjéjét kemény habbá verjük.
A cukrot a tejjel együtt felforraljuk és még forrón a felvert habra öntjük. Egy picit tovább verjük a habot. Nekem rettentően összeesett (a felére!), de ez nem befolyásolta a végeredményt. Nem igazán értem a dolgot, de nem kell nekem mindent tudni. Igazából rettentően sokáig járattam még benne a robotgépet, de elég lett volna csak összekeverni.
A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a két masszát apránként összevegyítettem. Kizsírozott, kilisztezett formában, 180 fokos sütőben megsütöttem.
A krémhez elkeverem a tejben a lisztet és felfőzöm addig, amíg besűrűsödik.
Egy másik tálban a margarint, a porcukrot és a kakaót vegyítettem össze, végül pedig belekevertem a másik krémet.
Három lapra vágtam a piskótát, megkentem kívül-belül csoki krémmel. Naranccsal, valamint mandulával díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr492562891
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.