Csokis kuglóf
Hozzávalók (22 cm-es formához)
- 15 dkg vaj/margarin
- 20 dkg cukor
- egy csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 8 dkg kakaópor
- egy csomag sütőpor
- lekvár
- 15 dkg csokoládé
- mandula lapocskák
- zsemlemorzsa + margarin
A vajat/margarint habosra kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, beleöntöttem a rumot (mármint én aromát) és hozzáadtam a tojásokat.
Egy másik tálban összekevertem a lisztet, a kakaót és a keményítőt, majd hozzákanalaztam a folyékony masszához.
A formát kivajaztam és behintettem a zsemlemorzsával. 180 fokon nagyjából egy óra alatt megsütöttem, majd rácsra borítottam. Még forrón alaposan bekentem a lekvárral (házi készítésű kajszi). Megvártam, míg kihűlt.
A csokit gőzön fölolvasztottam. Elvileg étcsokit írt a recept, de abból nem volt elég itthon, így a fele tejcsoki lett. Végül kanál segítségével rácsorgattam a kuglófra.
A mostani hidegeknek köszönhetően gyorsan megkeményedett a bevonat az erkélyen. Mármint a kuglófon.
Szólj hozzá!