Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 25 dkg + 1 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg + 1 evőkanál margarin
- 2x10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- Csipetnyi só
- 1 citrom/narancs héja és a fele leve
- 5 tojás
- Fahéj, szegfűszeg
- 6 evőkanál Baileys
- 1 kávéskanál kakaó
- 15 dkg porcukor
- Apróra vágott mandula/mogyoró/dió/pisztácia
- Zsemlemorzsa
A befőttet jól lecsöpögtetjük és összekeverjük az egy evőkanál liszttel. Ez akadályozza meg, hogy lesüllyedjenek a meggyszemek a tésztában. Piros darabos.
A margarint, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citrus héjat, levet és a fűszereket alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Sárga massza.
Egy külön edényben kemény habbá verjük a fehérjéket és a második 10 dkg cukrot. Fehér massza.
A lisztet és a sütőport összekeverjük. Fehér por.
A sárga és a fehér masszát összekeverjük, majd hozzáadjuk apránként a fehér port. Végül beleforgatjuk a piros darabost.
Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát kikenünk az egy evőkanál margarinnal és a zsemlemorzsával behintjük. Beleborítjuk a kész tésztát.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e belül is a kuglóf.
Ha készen van, rácsra borítjuk, és ott hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a mázat: a porcukrot és a kakaót összekeverjük és hozzáadjuk a krémlikőrt. Barna massza.
A kihűlt kuglóf tetejére evőkanállal rácsorgatjuk a barna masszát és rászórjuk az apróra vágott magvakat.
Pár perc alatt megszilárdul rajta a máz (legalábbis hűtőben).
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr172351699
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.