Fűszeres pogácsa

Ez a pogácsa tipikus példája az „elméletileg jó, gyakorlatilag nem annyira” elvnek.

Vagyis az íze finom lett, ellenben kicsinysége miatt olyan kemény, mint a kavics.
Szóval minden oké, de ne apró pogácsákat szaggassunk belőle!!!
 
 
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vajkrém
  • 2 mokkás kanál sütőpor
  • 10 dkg szemes mustár
  • 4 egész tojás (3 a tésztába, 1 a tetejére)
  • 1 nagy csomag petrezselyem
  • 1 nagy csomag újhagyma
  • só, fehérbors
 
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és minden hozzávalót összegyúrunk.
A tésztát egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Újra átgyúrjuk és nagyjából 2 cm vastagságúra nyújtjuk (a képen 1 centis) és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük alufóliával, belefektetjük a pogácsákat, a tetejüket megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.