Ez a pogácsa tipikus példája az „elméletileg jó, gyakorlatilag nem annyira” elvnek.
Vagyis az íze finom lett, ellenben kicsinysége miatt olyan kemény, mint a kavics.
Szóval minden oké, de ne apró pogácsákat szaggassunk belőle!!!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg vajkrém
- 2 mokkás kanál sütőpor
- 10 dkg szemes mustár
- 4 egész tojás (3 a tésztába, 1 a tetejére)
- 1 nagy csomag petrezselyem
- 1 nagy csomag újhagyma
- só, fehérbors
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és minden hozzávalót összegyúrunk.
A tésztát egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Újra átgyúrjuk és nagyjából 2 cm vastagságúra nyújtjuk (a képen 1 centis) és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük alufóliával, belefektetjük a pogácsákat, a tetejüket megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr82199301
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.