MEdvehagymás-MEtélőhagymás.
Galiba adta az ötletet és ugyan tanulnom kellett volna a polgári természetőri vizsgámra, de ezt a gyors és egyszerű pogácsát el kellett készítenem. Végülis illik a témához, mert hát zöld.
A képen a 1996. évi LIV. törvény (erdőtörvény) lapjain pihen egy megsült darab.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 g élesztő (vagy egy zacskónyi porélesztő)
- 1 kis doboz tejföl
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- sajt a tetejére
- só
- sok medve- és metélőhagyma
Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor hozzákeverjük a langyos (!) tejfölhöz és 10 percig hagyjuk futni. Amennyiben porélesztőt használunk, akkor simán belekeverjük a tésztába.
Összekeverjük a további hozzávalókat, vagy a lisztet, egy tojást és a sót. Alaposan összedolgozzuk ezeket és kelni hagyjuk fél órán át.
Miután megkelt, hozzágyúrjuk az apróra vágott hagymákat és nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. Pogácsaszaggatóval kivagdossuk.
A tetejüket megkenjük tojással és sajtot szórunk rá, végül pedig 180 fokos sütőben megsütjük.
Leginkább frissen jó.
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr11912289
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.