A receptet elviekben így terveztem.
Mivel nem volt elég gomba otthon, hát így alakult:
Hozzávalók:
- tarja szeletek
- gomba
- olasz zöldségkeverék
- sajt (én trappistát használtam)
- vöröshagyma
- fokhagyma
- só, bors
- petrezselyem
- tojás
- olaj
A húsokat egy kicsit kiklopfoltam (csak pirinyót, hogy ne legyen túl vastag), besóztam, beborsoztam és olajon hirtelen átsütöttem. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 6-8 percig serpenyőben közepes lángon sütögettem, míg a kifehéredett hús egy kis színt nem kapott.
Egy tűzálló tálba hagymát karikáztam, fokhagymát nyomtam rá és egy kevés olajjal és vízzel felöntöttem. Rájuk fektettem a húsokat és alufóliával letakarva 200 fokos sütőben megpároltam.
Amíg a sütőben párolódott a hús, elkészítettem a zöldséges búbokat.
A gombát és a zöldségkeveréket feldaraboltam, és kevés olajon megpároltam, majd hozzáadtam a petrezselymet (szükség esetén sózni kell). Miután kihűlt, egy tojást hozzákevertem, hogy összetartsa a katyvaszt.
A húsokat kivetem a sütőből és rájuk halmoztam a gombás keveréket, a tetejére sajtot reszeltem és visszatettem a sütőbe. Addig hagytam bent, míg a sajt elkezdett megpirulni.
Sült krumplival vagy savanyúsággal tálaljuk, esetleg pároljunk hozzá még zöldséget!
A bejegyzés trackback címe:
https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr871906999
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.