Püspökkenyér

Ahogy Anya csinálja.
 
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • és minden, mi jó
 
Így születtek meg a Pindúr Pandúrok, de Plutónium Professzor véletlenül még egy alkotóelemet belekevert, az X-vegyszert. – Aki érti, azt külön tiszteltetem.
 
Habosra keverjük a tojások sárgáit és a cukrot, majd apránként hozzáadagoljuk a lisztet.
A fehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk az eddig elkészült masszába.
A „minden, mi jó”-t (csokit, mandulát, diót, mazsolát, aszalt gyümölcsöket) lisztbe forgatjuk (ettől nem süllyed majd le a tészta aljára) és jól lerázogatjuk, majd hozzáadjuk a krémhez.
Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk, végül belecsorgatjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Amikor elkezd barnulni a teteje (vagyis az alja), letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg.
Amikor kihűlt, kifordítjuk a formából és vékony szeletekre vágva tálaljuk.