Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (kb. 20x30 cm-es tepsihez)
- 20 dkg cérnametélt száraztészta (és ami a főzéséhez kell)
- 3+3 db réteslap
- 1 kg túró
- 20 dkg tejföl
- 9+9 dkg cukor
- 6 db tojás
- 5 dkg liszt
- 5+6 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- vanília kivonat
- 2 marék vörösáfonya
- lekvár a tálaláshoz
A vörösáfonyát leöntöttem forró vízzel és hagytam állni addig, amíg a többivel bíbelődtem.
A tésztát kifőztem sós, olajos vízben, majd leszűrtem és hagytam hűlni.
A túrót, a tejfölt, 9 dkg cukrot, a tojások sárgáit, a lisztet, 5 dkg olvasztott vajat, a citromhéjat és a vanília kivonatot összekevertem alaposan. Hozzákevertem a kifőtt tésztát is.
3 réteslapot elhelyeztem a tepsi aljában úgy, hogy mindegyik rétegen és réteg között alaposan megkentem olvasztott vajjal – a tepsi oldalát is kibéleltem vele.
A tojások fehérjéit és 9 dkg cukrot kemény habbá vertem.
Ezt a habot óvatosan beleforgattam a tésztás-túrós masszába, végül még a mazsolát is belekevertem.
A kész masszát beleöntöttem a réteslappal kibélelt tepsibe, majd a másik 3 réteslapot a tetejére igazgattam – ezeket is alaposan megvajaztam.
165 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütöttem.
Amikor kihűlt, felvágtam és lekvárral tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.