Instant cukorbetegség, avagy a brownie
Ez a süti is a Gyerekmaros stábnak készült, azt mondták, édeset csináljak. Hát, azt hiszem ennek a kritériumnak maradéktalanul sikerült megfelelni.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki minimum 70%-os kakaótartalommal, de minél nagyobb a %, annál jobb
- 25 dkg vaj
- 8 dkg kakaó
- 6,5 dkg liszt
- egy csomag sütőpor
- 36 dkg cukor
- 4 nagy tojás
- esetleg magok vagy akár aszalt gyümölcsök
A csokit és a vajat egy nagyobb méretű tálban gőz fölött összeolvasztjuk, és, ha gondoljuk, dúsíthatjuk az esetleges hozzávalókkal, én például egy maréknyi aprított diót raktam bele, ami szerintem határozottan jót tett neki.
Ezután szépen belekeverjük a többi hozzávalót, legutoljára a tojást.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és addig sütjük alacsony hőfokon, amíg a teteje már kérges, de a beleszúrt hústűre még ragad picit. Túlsütni tilos, nagyon rosszat tesz neki!
Fogyasztani a benne található igencsak sok cukor miatt kis adagokban ajánlott, szerencsére elég tömény is ahhoz, hogy ne akarja egy helyben felzabálni az ember :)