Paradicsomos-sajtos karaj

A mai ebéd a Mindmegette-ről származik, természetesen némi módosítással.

 
Hozzávalók:
  • karaj szeletek
  • paradicsom
  • reszelt (trappista) sajt
  • olaj
  • margarin
  • száraz fehérbor
  • fűszer (és sültcsirke fűszerkeveréket és sót használtam)
 
Egy tálkában összekeverünk nagyjából fél deci olajat, fél deci bort és hozzáadjuk azokat a fűszereket, amelyekkel ízesíteni kívánjuk a húst.
A hússzeleteket picit kiklopfoljuk és bekenjük a fűszeres keverékkel. Ha van maradék, azt ráöntjük. Lehetőleg álljon ebben a pácban fél-egy napig.
Egy tepsit alaposan kikenünk margarinnal, belefektetjük a húsokat. A tetejükre paradicsomot karikázunk (nagyjából centis vastagságúra), alá 1 deci bort öntünk.
 
Alufóliával lefedjük a tepsit és egy órán keresztül 200 fokok sütőben puhítjuk a húst.
Ezután leszedjük a takarást és 10 percig enékül sütjük a húst. Akkor jó, ha egy kicsit megpirul a paradicsom és a hús széle. Nekem nagyon sok levet engedett, így azt kimertem egy kis tálkába, hogy ne legyen tocsogós.
Végül pedig megszórjuk a reszelt sajttal és megpirítjuk egy kicsit a tetejét.
Köretnek valamilyen salátát érdemes kínálni.