Lehetne akár muffin-blog is!? - Parmezános muffin

Hozzávalók:
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál tört, szárított bazsalikom
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 6 tojás
  • 3 dl tej
  • 1,2 dl olaj
 
A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a bazsalikomot és a sajtot alaposan összekeverjük.
Egy másik edényben felhabosítjuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
A két keveréket összeöntjük, és jól eldolgozzuk, végül pedig hozzáadjuk a felkockázott hagymát és az apróra vágott csemegeuborkát.
A sütőformákat kibéleljük a papírokkal. A színválasztásnál figyeljünk arra, hogy ez egy sós, kenyérszerű muffin!
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket, ez nagyjából fél óra alatt lehetséges.