Memmme

egy csom van cuk

Hagyományos zserbó szelet

Tulajdonképpen jól sikerült.
Tulajdonképpen nem is bonyolult annyira.
Tulajdonképpen arra kell figyelni, hogy nagyon sok lekvárt használjunk.
Tulajdonképpen legalább egy napot várjunk a kínálása előtt, hogy átnedvesedjen a lekvártól.
Tulajdonképpen fontos lett volna, hogy a tetején a csokimázhoz vajat és ne margarint használjak.
Tulajdonképpen a hozzávalók egy nagyjából 20x30 cm-es tepsihez elegendők.
Tulajdonképpen…
 
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
1 egész tojás
5 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1,2 dl tej
1 dkg élesztő
½ zacskó sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
15 dkg daráltdió
10 dkg porcukor
Sok-sok baracklekvár
Hozzávalók a csokimázhoz:
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
1 tojásfehérje
 
Első lépésként az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kávéskanál cukorral együtt, majd összedolgozzuk a tészta többi hozzávalójával.
A tésztát három részre osztjuk, és akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. Illetve egy picikével kisebbre, mivel a sütőportól egy kicsit meg fog dagadni.
A tepsit kikenjük zsiradékkal és meglisztezzük, majd belesimítjuk az egyik lapot és vastagon megkenjük lekvárral.
A diót összekeverjük a porcukorral és a fele adaggal megszórjuk a belekvározott lapot.
Erre simítjuk rá a második lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk a maradék porcukros dióval. Végül rátesszük a harmadik lapot és az egészet hagyjuk állni szobahőmérsékleten egy órán keresztül.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és mielőtt a tésztát betennénk, alaposan megszurkáljuk egy villa segítségével, majd megsütjük.
Miután teljesen kihűlt, jöhet rá a csokimáz, amit a következőképpen készítünk:
Összekeverjük a cukrot és a kakaót és egy kevéske vizet adunk hozzá és simára keverjük. Lassú tűzön addig sűrítjük, míg végül keverni is alig lehet. Ezek után levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat, amit szintén simára keverünk benne. Amikor már csak langyos a massza, hozzákeverjük a tojásfehérjét (ettől lesz fényes a máz) és ráöntjük a megsült tészta tetejére. Hideg helyre tesszük, mert csak akkor lesz igazán kemény.
Kihűlés után kockákra vagy csíkokra vágjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://memmme.blog.hu/api/trackback/id/tr51634602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ajvár (1) alkohol (1) alma (13) ananász (1) ánizs (1) árpagyöngy (1) aszalt szilva (2) ázsiai (3) bab (3) babka (1) bacon (3) banán (1) barátfüle (1) barhesz (1) bazsalikom (2) befőzés (8) bejgli (4) besamel (2) birsalma (1) bor (2) brownie (2) bukta (1) bulgur (1) búzadara (1) cannelloni (1) cékla (2) cérnametélt (1) chili (3) ciabatta (1) citrom (4) csípős (3) csíra (1) csirke (1) csirkecomb (11) csirkefarhát (1) csirkemáj (1) csirkemell (23) csirkeszárny (2) csoki (17) csusza (1) cukkini (10) curry (1) darált hús (14) darált keksz (1) dió (25) ecet (2) édesburgonya (3) édess (1) édesség (101) egyszerű (60) egytál (16) élesztő (5) eszterházy (1) étcsokoládé (1) fagyasztható (1) fahéj (2) fánk (2) farsang (1) fasírt (1) feketeerdő (1) félbarna (1) feta (4) fokhagyma (2) főzelék (1) főzőtejszín (7) francia (1) fűszeres (2) galuska (4) gersli (1) gesztenyemassza (1) gesztenyepüré (2) gnocchi (2) gofri (2) gomba (12) gombóc (2) görög joghurt (2) gőzgombóc (1) gyömbér (4) gyors (31) gyümölcs (7) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcszselé (1) gyúrt tészta (1) habtejszín (5) hagyma (1) hagymalekvár (1) hagyományos (1) hal (4) halszósz (2) hamburger (2) harcsa (1) hideg (1) hosszadalmas (5) húsgolyó (1) húskrém (1) húsmentes (5) isler (1) joghurt (3) juhtúró (2) kajszi (1) kakaó (6) kakaóscsiga (2) kakukkfű (1) kalács (4) kapor (1) káposzta (7) karácsony (2) karamella (1) karfiol (2) kecsap (1) kéksajt (1) keksz (7) kelkáposzta (1) kelttészta (18) kence (3) kenyér (12) kevert (1) kifli (3) kígyóuborka (1) kókusz (3) kókuszreszelék (2) kókusztej (2) kolbász (1) könnyű (1) köret (2) körte (3) kovász (15) krémleves (3) krémsajt (1) krinolin (1) krumpli (9) kuglóf (8) kukorica (2) kukoricadara (2) kukorica liszt (1) kuszkusz (4) lángos (1) lasagne (1) lecsó (1) lekvár (18) lencse (1) leveles tészta (5) leves (10) linzer (1) macerás (1) magok (2) magyaros (2) máj (1) májkrém (1) majonéz (2) mák (3) málna (3) mandula (4) mangó (1) maradék (1) mártogatós (1) mascarpone (2) mazsola (3) medvehagyma (6) meggy (14) mértékegységek (1) méz (8) mézeskalács (2) mirelite (4) mogyoró (1) morzsa (1) muffin (12) mustár (6) narancs (4) nokedli (2) nutella (2) nyers (1) olaszos (14) olívabogyó (2) padlizsán (1) padthai (1) palacsinta (4) pangasius (1) paprika (2) paradicsom (11) paradicsomlé (1) parmezán (3) patisszon (1) péksütemény (1) perec (1) pirog (1) piskóta (2) pite (7) pizza (5) pogácsa (9) polenta (1) portugál (1) puding (1) puliszka (1) pulyka (1) pulykamell (2) püré (1) rákóczi (1) rakott (5) rebarbara (1) reggeli (1) répa (2) rétes tészta (4) ribizli (1) ricotta (3) rizottó (3) rizs (10) rizstészta (1) rozmaring (2) sajt (24) sajtkrém (5) sajtszósz (1) sajttorta (1) saláta (9) salsa (2) sárgarépa (6) saslik (1) savanyúkáposzta (1) savanyúság (1) sertés (3) sertéscomb (1) sertéskaraj (2) sertéslapocka (1) sertésmáj (1) sertéstarja (3) sonka (3) sör (2) sörkorcsolya (3) sós (26) spagetti (1) spárga (1) spenót (2) stroganoff (1) sütemény (6) sütés nélkül (6) sütőben (3) sütőtök (7) szalonna (3) száraztészta (1) szendvics (1) szezámmag (2) szilva (3) szósz (3) sztrapacska (1) szűzpecsenye (2) tamarind szósz (2) tarhonya (2) tarja (2) tartósítás (1) teasütemény (1) tejberizs (1) tejföl (5) teljes kiőrlésű (1) tészta (14) thai (4) tojás (7) tojáskrém (1) tokány (2) tőkehal (1) tökmag (1) töltött (1) tonhal (1) tönkölyliszt (1) töpörtyű (1) torta (13) tortilla (2) tupperware (1) túró (8) uborka (3) vacsora (1) vadas (1) vanília (2) virsli (2) víz (1) vörös áfonya (1) wok (2) zab (2) zabpehely (3) zeller (1) zölborsó (1) zöldbab (1) zöldborsó (2) zöldség (6) zöld paradicsom (1) zselés cukor (1) zsemlegmbóc (1) zserbó (1) zsömle (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása