Lemezes burgonya

Már többen kérdezték, miért csak édességek, sósságok kerülnek a blogba. Főzni nem szoktam?

Nem, tulajdonképpen mostanság nem, mivel bent eszem a dolgozómban ebédet. Hétvégén meg nem érek rá általában, meg különben is: Anya főz.
De most! Végre valami főzéshez hasonló (!) dolgot műveltem. És még nagyon egyszerű is volt.
 
Hozzávalók:
  • nagy szem burgonyák
  • tetszőleges töltelék (szalonna, kolbász/szalámi, alma, sajt, hagyma, paradicsom, stb.)
  • étolaj
 
A burgonyákat először bevagdossuk fél centi vastagon úgy, hogy nem vágunk egészen az aljáig, nehogy szétessenek, majd megkenjük alaposan megsózott olajjal. A lemezkék közé bőven folyjék be a kencefic!
 
200 fokos sütőben letakarva puhítsuk meg őket.
Ezek után tegyük bele a többi alkotórészt és takarás nélkül süssük ropogósra.