Sörös muffin

Azaz muffing. Illetve muffböff az összetevők miatt. :)

A történet annyi, hogy az én legeslegkedvesebb barátnőm kitalálta, hogy süssünk és együk meg. Igazán remek ötlet!
Így hát ezen célból átmentem hozzájuk.
Az idegen konyha atmoszférája bámulatos hatással van az emberre. Mindjárt egészen más, ha nem a megszokott edényeket használjuk, a hozzávalókat sem tudjuk azonnal lekapni a polcról, tekintve, hogy nem tudjuk, hol vannak. És persze a sütő. Ami most nem villany volt, hanem gáz. Elalvós gáz.
Na meg persze volt egy örökké éhes barátnő. Szerintem jobban meg kellett volna sütni a muffinokat…
 
Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 3 bögre liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szárított, morzsolt bazsalikom
  • negyed evőkanál őrölt bors
  • fél evőkanál fokhagymapor
  • 3 dl sör
  • 1 pici fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál só
  • a tetejére egy tojás és egy evőkanál víz
  • a formák kikenéséhez olaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a formákat a fagyasztóba tesszük. (Most végre előnyös a tél, hiszen nem kell a fagyasztót használni, megteszi az erkély is.)
A hozzávalókat összekeverjük egy erre alkalmas tálban. Mi teljesen össze-vissza sorrendben dobáltunk bele mindent és ez meg is felelt így.
A hideg formákat kikenjük az olajjal, a masszát belekanalazzuk (nagyjából ¾ magasságig) és a tetejüket megkenjük a vízzel elkevert tojással (ez a mi esetünkben elmaradt egy kis figyelmetlenség miatt) és 20-30 perc alatt megsütjük.
Tálalási javaslat/tapasztalat: szalonnát, sajtot, kolbászt és kecsapot ettünk hozzá (paradicsom sajnos nem volt) és a benne lévővel azonos sört ittunk.
Mennyei volt, de utána ne menjünk társaságba! A legpraktikusabb, ha társasággal fogyasztjuk.

 

És végül két fotómű az igényesség igénye nélkül. Egy a már említett legeslegkedvesebb barátnőmről (alulról persze fel sem ismerhető) és egy rólam a sütőn át. Háááááát.