Uborkás fasírt-tekercsek

Egyszerű, kicsit munkás, nagyon finom, nagyon-nagyon illatos és nagyon-nagyon-nagyon látványos. Ha valakit le akarunk venni a lábáról konyhai tudományunkkal, ezt készítsük el.

hozzávalók:
  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 kicsi fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 60 dkg darált hús (marha/sertés/pulyka)
  • só, bors, paprika, zsír
  • 10-20 csemegeuborka
  • 20-30 szelet bacon
 
elkészítés:
Először is elkészítjük a fasírtot. A zsemléket 10 percre langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A hagymát kicsi kockákra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a paprikát, a borsot, a zsírt. Mindezeket összedolgozzuk.
Ezek után kezdődik a roládok feltekerése. Kiterítünk egy darab alufóliát, majd ráfektetünk egy-két szelet szalonnát. Erre nagyjából egy nagy evőkanál fasírtot kenünk a képen látható módon és az uborkát is bele tesszük. Majd megfogjuk az egyik végét a szalonnáknak és az alufólia segítségével szorosan feltekerjük. Az alufólia két végét is összenyomkodjuk.
Amikor készen van az összes tekercs, egy tepsibe rakjuk és 200°C-os sütőben 1 óráig sütjük.
Amikor átsült, kivesszük a sütőből és kibontjuk őket. Majd visszarakjuk a roládokat a tepsibe és az alufóliában összegyűlt szaftot is visszaöntjük. Ezek után kb. másfél órán át sütjük még a tekercseket, amíg meg nem pirulnak.
Miután kihűltek a tekercsek, félbe vágjuk vagy felszeleteljük őket és hidegen tálaljuk.