Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (3 tepsinyi formához)
- 60 g méz
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 75 g vaj
- 75 g barnacukor
- 1 db tojás
- 250 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- tojásfehérje, porcukor, citromlé és ételfestékek a mázhoz
A mézet a fűszerekkel összemelegítettem, majd hozzáadtam a vajat és azt is megolvasztottam.
A barnacukrot és a tojást habosra kevertem, majd hozzáadtam a mézes keveréket, valamint apránként az összes többi hozzávalót. Így egy nagyon puha, ragacsos elegyet kaptam.
Ezt becsomagoltam fóliába és egy éjszakára a hűtőben hagytam állni.
Másnap alaposan kilisztezett deszkén kb. 2 mm vastagságúra nyújtottam és a kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire raktam.
175 fokra előmelegített sütőben (légkeverés mellett) kb. 5 perc alatt készre sütöttem.
A teljesen kihűlt darabokat díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.