Sütés nélküli csokis-kajszis süti

etelfotok_571.jpg

Hozzávalók

  • 4 ek kakaópor
  • 35 dkg darált keksz
  • 1 nagy csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 12 dkg cukor
  • 1 ek rumaroma
  • 15 dkg kajszi (mag nélkül)
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj

 

A kakaóport, a sót és a darált kekszet összekevertem.

A vajat mikróban megolvasztottam és elkevertem benne a főzőtejszínt, a rumaromát és a cukrot.

A két masszát összedolgoztam és hozzákevertem az apróra vágott kajszit.

Egy 20x30 cm-es tepsibe nyomkodtam egy kisebb vágódeszka segítségével.

Az étcsokit leöntöttem az étolajjal és gőz fölött megolvasztottam.

A kekszes keverék tetejére öntöttem és hűtőbe tettem, amíg megdermedt.

Utána szeleteltem.