Sütés nélküli csokis-kajszis süti
Hozzávalók
- 4 ek kakaópor
- 35 dkg darált keksz
- 1 nagy csipet só
- 12 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 12 dkg cukor
- 1 ek rumaroma
- 15 dkg kajszi (mag nélkül)
- 20 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
A kakaóport, a sót és a darált kekszet összekevertem.
A vajat mikróban megolvasztottam és elkevertem benne a főzőtejszínt, a rumaromát és a cukrot.
A két masszát összedolgoztam és hozzákevertem az apróra vágott kajszit.
Egy 20x30 cm-es tepsibe nyomkodtam egy kisebb vágódeszka segítségével.
Az étcsokit leöntöttem az étolajjal és gőz fölött megolvasztottam.
A kekszes keverék tetejére öntöttem és hűtőbe tettem, amíg megdermedt.
Utána szeleteltem.