Az eredeti recept innen származik.
Hozzávalók (4 db tányérméretű pizzához)
- 35 dkg frissen feletetett kovász
- 20 dkg liszt (BL00 vagy BL55)
- 6 dkg víz
- 1 ek olaj
- 1 kk só
Az összes hozzávalót összegyúrtam – nagyon ragacsos tésztát kaptam. (Nem dagasztottam.)
Langyos helyen kelni hagytam 4 órán keresztül. (A mikrohullámú sütőben óránként megmelegítettem egy bögre vizet, majd betettem mellé a tésztát egy zárható fedelű dobozban.)
A kelés után is ragacsos volt még a tészta, de már kezelhetőbb.
Négy egyenlő részre osztottam és erősen lisztezett munkafelületen húzgálással kinyújtottam. (Nem kellett hozzá sodrófa.)
Ekkor elkészítettem a pizzaszószt és felvágtam a hozzávalókat. A hagymát és a gombát megdinszteltem kevés zsíron, mert a serpenyős pizzán nem sült volna úgy meg, mint a sütőben sültön.
Egy grill serpenyőt felhevítettem, majd egészen kicsire vettem alatta a gázt. Belefektettem az egyik pizza alapot, megkentem a szósszal, ráraktam a hozzávalókat. (Sonkát, gombát, hagymát, kukoricát, olajbogyót, sajtot.)
Közepes lángra állítottam a gázt és 8-9 perc alatt készre sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.